Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 27 октября 2013 г.

Віктор Моренець"Земля, полита кров'ю"

 Віктор Моренець -- унікальний чоловік: він так глибоко і по-українськи пристрасно копає, що лишається тільки захоплюватися. Його попередня книга "Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державу" є міні- енциклопедією. Зі світлинами, фаховими довідками. Тепер же побачила світ нова книга "Земля, полита кров'ю" (видавництво "Український пріоритет").
Представлення її пройшло минулої суботи в залі прилуцької школи № 6 - підхід до цієї школи також незвичний: поруч- колонія для неповнолітніх в'язнів. Кажуть, що з неї вийшов і президент України - хороші кадри готують у Прилуках...

  З приміщенням влада ніяк не могла визначитися, адже допомогу у виданні книги надала "Свобода" і для представлення книги приїхав народний депутат Руслан Марцінків. Він і виступав пристрасно на представленні книги, говорив про потребу відновлення пам'яті. А чого владі страшно, якщо вона українська? Чи таки ні?
  Київський журналіст Віталій Жежера, автор передмови, розказував як кожен краєзнавець свою Контрапупівку робить центром всесвіту - по-доброму не уникнув цього і автор книги. Так , скажімо, він умудрився в цілком наукову книгу вставити навіть ...зображення китайських грошей: "Жоден історик цього би не зробив, а Моренець робить і Китай виходить десь теж на периферії Прилук. Справа в тому, що китайці були у складі червоних загонів -- таким чином, і їхні гроші потрапили у прилуцьку книгу".
 Сам Моренець, коментуючи деякі фото з книги, не стримувався від зауважень про національність всяких зусмановичів, що керували утвердженням комуністичної влади на Прилуччині. А потім цілу чергу відбував за автографами. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий