Общее·количество·просмотров·страницы

четверг, 9 января 2014 г.

МУЗЕЙ У ВАРВІ


«Є історичний музей і у Варві. Коли його будували, всі думали, нарешті і Варва шануватиме не на словах, а на ділі свою історію і своїх  героїв. Адже наш край дав Україні і світу багато відомих і визначних людей. Це і Осип Бодячнський, і Георгій Вороний, і Галаган, Скоропадський, Тарнавський, Горільченко і багато інших . Багато знаних людей є і в сучасній історії, які завдяки своїй активній патріотичній життєвій позиції розбудовували Варвинщину у сучасний період. Це Герой Соціалістичної праці В`юницький П.З., Магда В.П. , Галушка М.О., Бондаренко М.Й. й інші А чому ми забули наших героїв праці – доярок, механізаторів, трудівників нашого газопереробного заводу. Ще недавно розповіді про них не сходили зі шпальт нашої районки. Що заважає і зараз у них взяти інтерв`ю і послухати, як їх «шанують» сьогодні і як вони живуть, можливо, чимось допомогти, бо старість, як відомо, прийде до кожного. Це про живих, але багатьох уже немає серед нас, невже в музеї немає вільного місця для вшанування і їхньої пам`яті, адже це також наша історія, яка повинна зберігатись для наступних поколінь, як гордість, як сіль цієї землі.
Та музей наш працює вряди-годи, потроху розвалюється, в усьому помічається занедбаність. Відсутня система в організаційній роботі музею, експонати майже не поповнюються, а до збереження тих, що є та їхнього обліку і класифікації – багато запитань. Чому?Стандартна універсальна відповідь – бракує коштів. До такої зручної відповіді (яка завжди може прикрити бездіяльність) наші чиновники звикли, вона їх влаштовує. Ніхто не замислюється над наслідками такої бездіяльності.»
                    В. Кальний «ЗАРАДИ ІСТИНИ»

1 комментарий:

  1. Микола Якович Лебідь (5 травня 1936, хут. Кустин Зноб-Новгородського р-ну (тепер с. Кустине Середино-Будський район) Сумської області) – заслужений художник України (з 1992 р.). Професор.
    З 1980-х рр. Микола Якович займається також проектуванням середовища. Це, зокрема, комплексне оформлення соціально-культурного комплексу України на Всесвітньому фестивалі молоді у Москві (1984), малі архітектурні форми та краєзнавчий музей райцентру Варва на Чернігівщині (1986–1990), проект і реалізація меморіалу “Захисники Батьківщини” у селищі Борова на Київщині (1987), центральний парк у слобожанському місті Бєлгород (РФ, 1988), українсько-російський ресторан у м. Дубай (ОАЕ, 1996) тощо.

    ОтветитьУдалить