Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 1 октября 2014 г.

А.Громницька. Альбом живопису


   Україна – край надзвичайно поетичний.
    Її незрівнянної краси природа, неповторне народне мистецтво, пісні, думи та героїчна історія завжди були джерелом натхнення для багатьох поколінь художників.
    На сторінках  альбому Вашій увазі представлені картини художниці Ади Григорівни Громницької.
Безперечно, це далеко не всі її роботи, адже частина їх, до того ж значна, прикрашає світлиці будинків друзів та родичів. Не ввійшли до альбому й мистецькі витвори Ади Григорівни як художника-оформлювача: вона розписувала інтер’єри  райцентрівських школи та гімназії, районного будинку культури, клубу за інтересами „Ритм”, кафе „Лілея”.
    В цілому творчість А.Г. Громницької формувалася під впливом її батька, Григорія Олексійовича, котрий добре малював, грав на багатьох музичних інструментах і чудово співав. До речі, до війни він навчався на режисерському факультеті Київського театрального інституту. Саме вплив батька та неперевершеної природи Варвинщини, де Ада зростала, а також такі риси характеру, як наполегливість та цілеспрямованість, дали змогу самобутній майстрині реалізуватися як живописцю.
     Як людина поетично-романтичного складу характеру, Ада Григорівна в своїх творах відобразила власне бачення світу, стан своєї душі, її емоційно-духовної насиченості і розмаїття.
    Постійно проживаючи у Варві, Ада Громницька написала багато портретів земляків, створила картини різних куточків нашого селища і його краєвидів, відтворила справжні замальовки Варви ХХ століття і відродила пам’ять про велике козацьке минуле.
    Сповнені сонця, шелесту листя, аромату квітів і трав, її полотна випромінюють любов до рідного краю, людей, які живуть і працюють на його теренах, зачаровують і хвилюють душу спогадами…
БабічЄВ


Альбом видано за сприяння  депутата Варвинської районної ради  Ященка Олега  та сім’ї  Степашко
БабічЄВ, упорядкування, макет, художнє оформлення та комп'ютерна верстка.


Комментариев нет:

Отправить комментарий